Descriere Conferință Oncofertilitate

Cancerul nu ține cont de vârstă, de sex sau de statutul social, cu atât mai puțin de dorințe sau de temeri. Apare pe neașteptate și tulbură viețile în profunzime, diagnosticul de cancer reprezentând un moment critic pentru orice pacient.

Tratamentele oncologice - radioterapia și chimioterapia - nu acţionează doar la locul pentru care sunt administrate, ele acționează şi asupra celorlalte celule, în special cele cu diviziune rapidă, cum sunt gonadele – ovarele şi testiculele. După aceste tratamente, infertilitatea poate fi o complicaţie temporară sau permanentă.

Fără a minimiza rolul acestor tratamente, medicii specializați în medicina reproductivă trebuie să mobilizeze pacientul și să ofere soluții de prezervare a potențialului fertil al fiecarui pacient, femeie sau bărbat. În funcţie de forma de cancer şi de vârsta pacientului se poate opta pentru crioconservarea spermei, ţesutului testicular, ovocite, ţesut ovarian.

Proiectul „Newborn - Oncofertilitate” desfășurat de Primăria Municipiului București prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (A.S.S.M.B.) vine în spriinul acestor persoane, propunându-și creșterea calității vieții după tratamentele oncologice, astfel că cei diagnosticați cu cancer să aibă posibilitatea să își prezerva fertilitatea. Opțiunea de a prezerva fertilitatea pacienților înainte de începerea tratamentului oferă speranță viitoarele familii.

Primăria Generală a Municipiului București prin A.S.S.M.B. alături de Asociația „Și eu am dreptul să fiu părinte”, în parteneriat cu „Societatea de Endometrioză și Infertilitate Est-Europeană” și „Centrul pentru Tineret al Municipiului București vă invită să vă alăturați la „Conferința Oncofertilitate” desfășurată în data de 16 noiembrie 2018 la Palatul Parlamentului, sala Avram Iancu, clădirea Senatului.

Evenimentul este dedicat exclusiv personalului medical specializat (medici oncologi, hematologi, ginecologi , urologi și chirurgi)

Participarea este gratuită în limita locurilor disponibile.